1 mei wandeling

Geplaatst door: Lore Vonck

Werkgroep Verder

Op 1 mei organiseert Werkgroep Verder naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een wandeling voor nabestaanden na zelfdoding, vrienden & sympathisanten. Dit jaar wandelen we in het provinciaal groendomein Beisbroek in de provincie West-Vlaanderen. We beginnen en eindigen onze wandeling in een taverne waar je de mogelijkheid hebt om iets te eten en/of te drinken, dit jaar is dit 't Koetsenhuis. De wandeling zal starten om 14 uur. 

De wandeling is ongeveer 5 kilometer en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers & kinderwagens. We sluiten de dag af met een herdenkingsritueel en elke deelnemer krijgt ook een aandenken mee naar huis.

Hou dus zeker als een plekje vrij in je agenda voor onze wandeling!

We vragen je om vooraf in te schrijven zodat we genoeg materiaal en aandenkens kunnen voorzien. 

Zie hieronder de routebeschrijving om het domein te bereiken met de auto of het openbaar vervoer:

Met de auto:

Wegbeschrijving komende van de snelweg E40 / E403

Neem afrit 7b van de E40 richting Zedelgem - Loppem (N 397).Bij T-weg, rechtsaf richting Torhout - Zedelgem. Na 2km rechtsaf op rond punt richting Brugge. Na de brug over de snelweg meteen linksaf richting Varsenare. Kruis de Diksmuidse Heerweg, na 500m linksaf, wegwijzer volgen. Parkeren kan aan de achterkant van het kasteel, 400m verder in de dreef

Wegbeschrijving vanuit Brugge centrum

Je rijdt door de Smedenpoort tot onder de sporen. Op de Canadasquare neem je de Gistelsesteenweg. Volg de grote weg tot de bebouwde kom van Varsenare. Neem de eerste afslag links, meteen na de rotonde. Volg de Zeeweg 1,5km lang. Pijltjes parking Beisbroek niet volgen. Wegwijzer sterrenwacht volgen, rechtsaf in kleine dreef.

Opgelet!

Van maart tot en met november is de parking van het kasteel op zon- en feestdagen afgesloten van 14.00 h tot 18.00 h. Dan kan je wel de aanwijzingen 'Parking Beisbroek' volgen en parkeren op de parking aan de Doornstraat. Daarna volg je te voet de wegwijzers richting het bezoekerscentrum en wandel je op het grindpad langs het bos.

Met het openbaar vervoer:

Vanuit alle treinstations richting Brugge.
Aan het station neemt men de buslijn 55 (richting Leke), 53 (richting Jabbeke), of 52 (richting Oostende).  Je stapt af aan de halte “Varsenare Velddreef” en stapt nog 1 km verder langs de Beisboekdreef tot in het domein Beisbroek.  

© Zelfmoord1813 - disclaimer