13de Dag van de Nabestaanden na Zelfdoding - nabeschouwing

Geplaatst door:

Voor het 13e jaar op rij organiseerde Werkgroep Verder op zaterdag 29 november de Dag van de Nabestaanden in het Elewijt Center. ‘Omgaan met verlies als koppel’ was het thema van de dag.

Jimmy en Chris De Pauw-D’Haeyer brachten tijdens het plenaire voormiddaggedeelte het verhaal van hun verlies en verdriet. Zij belichtten de manier waarop ze er elk individueel mee zijn omgegaan, maar ook hoe ze hier samen als koppel zijn uitgekomen. De getuigenis werd gemodereerd door Bart Schols, nieuwsanker, radiopresentator en nabestaande. Dr. Martine Delfos bracht een originele en heldere lezing over haar onderzoek naar de verschillen én gelijkenissen in rouw tussen partners.

De voormiddag werd afgesloten met de uitreiking van de Media Award aan de VRT-fictiereeks “De Ridder”. Zij maakten een aflevering over het risico op kopieergedrag bij een te gedetailleerde en sensationele berichtgeving over zelfdoding in de media. Schrijfster Ruth Mellaerts en cameraman Lars Goeyvaerts namen de award in ontvangst.

Voor de lunch werd iedereen die dat wou, uitgenodigd voor het ballonritueel. De ballonnen werden gezamenlijk opgelaten, begeleid door het lied ‘Not about angels’ van Birdy, onder een stralend blauwe hemel. Dit was voor iedereen een emotioneel en ondersteunend moment.

In het namiddaggedeelte kwamen lotgenotengroepen en workshops aan bod.

De 13e dag van de nabestaanden was opnieuw een geslaagde dag, die goed onthaald en positief geëvalueerd werd!

Hier lees je het volledige verslag van de 13e dag van de nabestaanden, met foto’s.

De volgende Dag van de Nabestaanden gaat door op zaterdag 21 november 2015. Noteer het alvast in je agenda!

© Zelfmoord1813 - disclaimer