Mindfulness voor omgaan met zelfmoordgedachten? Schrijf je nu in voor deelname aan de Prospect studie!

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) is onlangs van start gegaan met de Prospect-studie, een onderzoek naar het effect van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) voor het omgaan met suïcidegedachten. Er hebben zich intussen al heel wat mensen ingeschreven, maar we hebben nog deelnemers nodig. Binnen drie weken sluiten we de inschrijvingen voor dit najaar af. Wacht dus niet te lang met inschrijven!

Wat houdt de studie precies in?

Als je je voor het onderzoek aanmeldt, word je willekeurig ingedeeld in een trainingsgroep of in een controlegroep (waarbij je geen training volgt en andere hulp aangeboden krijgt). Wanneer je wordt ingedeeld in de trainingsgroep, zal je in totaal 8 MBCT sessies kunnen volgen die telkens 2u duren. De training gaat wekelijks door in een groep van max. 10 personen. Vanaf september worden in vier Vlaamse provincies kosteloos een tweede reeks mindfulness trainingen aangeboden.

Interesse?

Iedereen die 18 jaar of ouder is en aan zelfmoord denkt, kan deelnemen. Bekijk hier het filmpje over de studie of meld je aan op prospect.vlesp.be/mbct. Wacht niet te lang met aanmelden, want de inschrijvingen worden binnenkort afgesloten voor de trainingen van dit najaar!

Help mee bij de bekendmaking van ons onderzoek en deel ons filmpje op de sociale media!

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer