Silver - vormingen voor het onderwijs

Wist je dat bij jongeren tussen 15 en 19 jaar zelfdoding de belangrijkste doodsoorzaak is? Bovendien komen in Vlaanderen suïcidepogingen het meest frequent voor in deze leeftijdscategorie en dan voornamelijk bij meisjes.

Silver wil hier verandering in brengen. Silver is onze wetenschappelijk onderbouwde serious game (in de vorm van een app) voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. De game werkt preventief door jongeren weerbaarder te maken en hen enkele essentiële vaardigheden aan te leren met betrekking tot hun geestelijke gezondheid.


Om een maximale impact te bereiken bij jongeren zijn scholen de ideale plaats om aan de slag te gaan met Silver. Daarom organiseren we aanvullend op het educatief pakket enkele online vormingen.


Voor wie is deze vorming interessant?

Leerkrachten, leerlingbegeleiders of andere sleutelfiguren binnen de schoolcontext die werken met jongeren uit eerste en tweede graad en aan de slag willen gaan met de serious game Silver.

Wat kan je verwachten?

  • Informatie over Silver: hoe zit deze game in elkaar en op welke wetenschappelijke evidentie is hij gebaseerd?
  • Zelf de game ontdekken en leren hoe je in een schoolcontext met een serious game aan de slag kan gaan.
  • Enkele handvaten om rond het thema geestelijke gezondheid te werken met jouw leerlingen: Welke drempels ervaar je zelf en hoe gaan anderen hiermee om?
  • Doorverwijzingstips en informatie om signalen te herkennen.

Praktisch

Data

Prijs

Gratis. Inschrijven is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt.

Locatie

Online via Zoom.

Interesse?

Schrijf je dan snel in! Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers. Bij vragen of voor meer informatie kan je mailen naar kim.vandenberge@preventiezelfdoding.be

Meer info over Silver vind je op www.silvergame.be

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer