Verder leven na de zelfdoding van een dierbare - 23/10/2019

Geplaatst door: Lore Vonck

Werkgroep Verder

Werkgroep Verder na Zelfdoding, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding organiseert in samenwerking met Sereni een gratis herdenkingsavond voor lotgenoten met muziek, getuigenissen, ondersteuning, informatie en heel wat warmte en troost. 

Het evenement Verder na zelfdoding van een dierbare  vindt plaats op woensdag 23 oktober 2019 in Place 2 Meet te Aalst. 

Lynn, die haar vader 17 jaar geleden verloor aan zelfdoding, vertelt er haar verhaal. Ze vertelt openlijk en eerlijk over haar rouwproces, de moeilijkheden, wat haar hielp, wat haar hoop gaf, haar emoties/gedachten en ze geeft ook haar tips mee voor lotgenoten die nog maar net nabestaande zijn geworden. Het is een krachtig levensverhaal van een jonge vrouw wiens leven veranderde op de dag dat haar papa zich van het leven beroofde. Dat is nu 17 jaar geleden. Een keerpunt voor haar, zo zegt ze zelf, nu het leven zonder papa langer is dan het leven met hem. Een keerpunt waarin ze lotgenoten wil steunen en herkenning geven. 

Lore Vonck, coördinator van Werkgroep Verder na Zelfdoding, geeft je op dit evenement ook de nodige theorie, informatie, tips en hulpmogelijkheden mee tijdens een kleine lezing. 

Tot slot is er nabestaande Camille die haar rouwproces vertaalt in prachtige muziek waar je als lotgenote de nodige herkenning, troost en begrip vindt, zowel in de melodie als in de bijpassende teksten. 

Het wordt een avond met lotgenoten onder elkaar: begripvol, herkennend, sterk en ook kwetsbaar. Na een ingrijpend verlies is er altijd kwetsbaarheid, het voelt alsof je een stukje van jezelf verloren bent ... Wonderlijk is echter wat er gebeurt als je over je verlies kan praten, het kan delen - welnu het is nét dat wat wij willen doen. Iemand een verlieservaring laten delen waar je als toehoorder kan naar luisteren en meenemen wat voor jou van belang is, jou misschien een stukje ondersteuning bieden. We laten getuigenissen ook aanvullen met de nodige informatie en hulpmogelijkheden. Zo bieden we een hand of een arm aan, een vorm van woordeloze troost ... Dit alles vervat in een mooie avond waar ruimte en tijd gemaakt wordt om samen te herinneren in de aanloop naar Allerheligen.

Verder leven na de zelfdoding van een dierbare
Woensdag 23 oktober 2019
Welkom vanaf 18:00
Aanvangsuur 19:00

Locatie: 

Place 2 Meet
Zandberg 6
9300 Aalst

 

Schrijf je gratis in. 

Lees hier de folder.

© Zelfmoord1813 - disclaimer