Verder na zelfdoding - podcast

Geplaatst door: Lore Vonck

Werkgroep Verder

Hoe verwerk je de zelfdoding van een naaste? Op een jaarlijkse wandeling zoeken nabestaanden antwoorden en steun bij elkaar.

 

Nabestaande en journalist Brecht Castel wandelde met Werkgroep Verder na Zelfdoding mee op haar jaarlijkse meiwandeling voor lotgenoten en sympathisanten. De gesprekken van die dag zijn samengegoten in een taboedoorbrekende, verhelderende en ondersteunde podcast. 

Tijdens de wandeltocht doorheen het groen van Aalst praatte Brecht met 2 lotgenoten, Mieke en Tom, over het zware rouwproces na de zelfdoding van een dierbare, hun schuldgevoelens, suïcidale gedachten en het omgaan met de grote waarom-vraag.  Doorheen de podcast hoor je ook coördinator Lore Vonck aan in gesprek met Brecht over het belang van lotgenotencontact en de werking van Werkgroep Verder na Zelfdoding. 

Werkgroep Verder, Brecht en De Standaard hopen met deze podcast mee het taboe te doorbreken, herkenning en steun te bieden en algemeen meer bewustzijn te creëren voor rouw en dan specifiek rouwen na zelfdoding. 

Was je erbij en wil je het resultaat horen?  

Kon je er niet bijzijn en wil je al luisterend toch even meewandelen?

Ben je geen nabestaande maar wel je weten hoe dit verloopt en hoe je kan ondersteunen?

Wil je gewoon eens beluisteren hoe het er tijdens zo een wandeling aan toegaat? 

Dan kan je hier de gehele podcast beluisteren!

Opgelet: de podcast zit achter een betaalmuur.

© Zelfmoord1813 - disclaimer