Statusbericht

Submissions for this form are closed.

GEANNULEERD - 28 april 2020 - Gebruik van online tools in gesprek met mensen die aan zelfmoord denken - Gent (gaat wel door op 20/10/2020 te Leuven)

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming is interessant voor iedereen die zich wel eens afgevraagd heeft hoe hij of zij online tools kan gebruiken ter ondersteuning van suïcidale personen. Ook wanneer je deze reeds gebruikt of je bent reeds gewoon om te chatten, dan kan het interessant zijn om extra online gesprekstechnieken aan te leren die specifiek gericht zijn op suïcidale personen.

Deze vorming richt zich op mensen uit diverse settings die vanuit hun job in contact kunnen komen met collega's, klanten of contactpersonen die mogelijks aan zelfmoord denken. Bijvoorbeeld onthaalmedewerkers, helpdeskmedewerkers of teambegeleiders, zo ook chatmedewerkers van een hulplijn, …

Afhankelijk van de samenstelling van de groep en de ingebrachte leervragen en casussen wordt de inhoud van de vorming aangepast aan de noden van de deelnemers.

Wat kan je verwachten?

E-mental health is in opmars, ook binnen de suïcidepreventie bestaan er heel wat bruikbare tools. Denk maar aan de apps BackUp en On-Track-Again en aan de online zelfhulpcursus ThinkLife. Bovendien is face-to-face hulpverlening voor sommige mensen een te hoge drempel en verkiezen ze liever om vanuit hun vertrouwde thuis te chatten. In deze vorming gaan we zowel aan de slag met het gebruik van online tools bij en het online in gesprek gaan met suïcidale personen

Praktisch

Wanneer: Donderdag 28 april 2020 van 9u30 tot 16u - GEANNULEERD

Locatie: Gent (Clemenspoort)

Kostprijs: 120 euro (broodjeslunch inbegrepen). Deze module komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven: Deze vorming is geannuleerd, maar wordt op 20 oktober 2020 wel in Leuven georganiseerd. Klik hier om in te schrijven voor de vorming in Leuven.

Annuleren kan gratis tot 2 weken voor de start van de vorming. Hierna wordt het volledige bedrag aangerekend.

Interesse?

Deze vorming is geannuleerd, maar wordt op 20 oktober 2020 wel in Leuven georganiseerd. Klik hier om in te schrijven voor de vorming in Leuven.

Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding: vormingsdienst@preventiezelfdoding.be

© Zelfmoord1813 - disclaimer